Vi som bor här i Hammarby Sjöstad fick i höstas en alldeles ny mataffär – Fine Food! Jag minns när jag kikade in där första gången – då i augusti – vi var själva relativt nyinflyttade och affären såg helt underbar ut utifrån. Inte blev jag heller besviken av att komma in – mycket trevlig och glad personal – som trots mycket folk – alltid har en sekund över och berätta om det är något man undrar över. Men det är liksom DET som är konceptet har jag en känsla av, fina råvaror med historia – man vet varifrån det kommer och kunnig personal som kan ge tips och råd.

finefooddisk.jpg

Det är i och för sig inte konstigt för de som startade affären, Petra och Anders Ölwe, har en bakgrund inom restaurant och drev tidigare Gripsholms slottspaviljong tills det egna konceptet Fine food blev ett faktum i aug 2006.

Här kan du läsa mer om dem och även om deras kallskänka Anna Henning Moberg.

finefood.jpg
Petra och Anders Ölwe

Såhär beskriver de själva sitt koncept:

FineFood är en medveten butik drivs av kockar som brinner för matlagning och råvaror. Endast de bästa produkterna passar här, kaffe från Sveriges bästa
kafferostare, salt från Himalayas bergssluttningar, prisbelönt ost från de lyckligaste kossorna och grönsaker från de mest naturliga odlingarna. Varor som sällan når konsumentmarknaden utan sugs upp av de bästa krogarna. Det ändrar vi på!

Fine Food är också kockarnas egen affär – där du som professionell kock eller hemma-gourmet ska kunna hitta utvalda råvaror såsom dilamm, bresseduva och färsk kanin bland mycket annat.

finefoodhylla.jpg

Man kan även boka Fine foods personal för ett event eller som konsulter. De erbjuder även catering – detta är ett gäng med 1000 järn i elden!

finefoodbrod.jpg

När man kommer in i affären möts man ofta av doften av nybakat bröd, jag kan varmt rekommendera deras mörka chiabatta eller kanske är det baguetter – sak samma, de är iallafall mycket beroendeframkallande. Dom har alla möjliga varianter av choklad, frächa grönsaker, frukt, kaffesorter osv. Till min stora lycka finns även Järna mjölk, fil och yoghurt som alla i familjen bara älskar! Det finns ekogryner, nötter, chips på rotfrukter men även vanliga matvaror. Dom säljer även Hipps barnmat! Köttdisken är något i särklass – vi som ofta tillbringar tid i Roslagen och tidigare handlat med oss kött hem, kan här hitta griskött från Väddö – inte illa alls. Mer om deras leverantörer kan du hitta här.

finefoodsvartvit.jpg

Fine Foods öppettider och kontaktuppgifter

MÅNDAG–FREDAG 9–20
LÖRDAG–SÖNDAG 9–18

Hammarby allé 62
12061 Stockholm
telefon 08-643 34 20

Tvärbanan mot Sickla Udde – gå av LUMA! Planera din resa med hjälp av SL

Om ni har vägarna förbi eller bara är nyfikna på ett kanonkoncept – gör ett besök hos Fine- Food i Hammarby Sjöstad i Stockholm – ni blir INTE besvikna !

Bilder enl ök med Fine food