En supergod paj som alltid går hem!!

Ingredienser till pajdegen

100 g smör
2 dl dinkelmjöl (eller 1 dl grahamsmjöl och 1 dl dinkel – tänk då på att tillsätta lite mer vätska)
2 msk vatten

Blanda ihop dessa ingredienser och låt pajdegen vila svalt i ca 30 min. Sätt på ugnen på 225 grader, tryck ut pajskalet i en pajform – ca 25 cm i diameter och grädda ca 10 min

Fyllning

250 g Broccoli
1 lök
3 ägg
1 dl minimjölk
2 dl matlagningsgrädde MIlda 7% brukar jag använda
200 g ädelost (smulad)
salt och peppar

1. Fräs löken
2. Lägg broccolin,löken och broccolin på pajskalets botten.
3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, smulad ädelost, peppar och salt. Häll smeten över pajskalet.
4. Grädda ca 20 minuter tills äggsmeten fått färg.

Servera med ett glas vatten och en fräsch grönsallad – jag brukar blanda ruccola, gula tomater, äpple,paprika, gurka och kanske lite oliver o ringla lite fin olivolja över o några drag med salt o pepparkvarn!

paj.jpg

Annonser