Nu börjar det igen – denna härliga marknad för ekoprodukter samt närproducerade varor! Närmast mig är Bondens marknad Katarina Bangata på söder i Sthlm – men Bondens marknad finns på fler ställen i Sverige – klicka HÄR för mer info

Vårmarknad
Lördagar 12 maj, 19 maj, 26 maj och 2 juni, kl 10-15

Såhär beskriver dom själva sitt koncept!

”Tänk dig en klassisk torgmarknad…

Luften är full av spännande dofter från nybakat bröd och färska grönsaker. Bland torgstånden trängs kunder som handlar och diskuterar odling och djurhållning med lantbrukare, som själva producerat det som säljs! Kunderna strosar omkring i havet av färger och får smaka lokala specialiteter som inte längre kan hittas i dagligvaruhandeln. Varorna som säljs på marknaden är garanterat de färskaste man kan få tag på, ofta skördade samma dag och med minimalt reseavstånd!

Bland konsumenterna finns idag en allmän utveckling mot att efterfråga hälsosamma produkter som är miljövänliga och bidrar till en hållbar utveckling. Man söker alternativ till mat som rest över hela jordklotet, besprutats för att klara transporten samt lagrats i månader. Bondens egen Marknad är ett svar på denna efterfrågan!

bondensegengr.gif

Bild och citat från Bondens egen Marknad

Annonser