Det här var den första salladen jag gjorde med hela dinkelkorn. Vi fick en ekologisk julklapp av svåger och svägerska med bla ekologisk choklad och dinkelkorn! (några år sedan nu)

För 4 personer
0,8 l dinkelkorn, kokta
150 g fetaost, i bitar
10 st soltorkade tomater, i olja
20 st gröna oliver med kärna
basilikablad
1 ask cocktailtomater
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
blandad sallad
1 st vitlöksklyfta(or)

1. Skär fetaosten i bitar. Dela soltorkade tomaterna, och klyfta cocktailtomaterna. Hacka eller riv vitköksklyftan. Strimla salladen.

2. Blanda dinkelkorn, oliverna, tomaterna, olja och vinäger, vitlök och hackad basilika.

3. Låt dra nån timme innan serveringen.

Grundrecept, koka dinkelkorn.
Hel Dinkel 3 dl
Vatten 6 dl
Salt
Skölj kornen och blötlägg i dubbel mängd vatten ca 8 timmar. Koka i blötläggningsvattnet ca 1 – 1,5 timme. Salta först mot slutet av koktiden. Saltar man för tidigt så blir inte säden ordentligt mjuk. Låt gärna eftersvälla en stund.

Annonser