Det är inte lätt att skriva om egentligen för det något verkligen stort och individuellt men jag gör ett litet försök ur min synvikel!

Det finns olika sorters människor – dom som man tänker alltid råkar ut för något, sådana som nästan räcker ända fram och så en del som alltid verkar lyckade – jag är medveten om att jag kategoriserar väldigt nu + generaliserar men jag försöker bara förklara. Dessa människor iallafall, hävdar jag, har skilda sätt att se på livet, tillvaron och möjligheterna. Hur kan man förklara att en del alltid vinner ur underläge och andra med flyt och överläge alltid förlorar i slutändan – det kan handla om personlig inställning och självkänsla – hur man tänker och går vidare! Tar man lärdom eller skyller på oturen?!

Om du inte tror att du ska lyckas – kommer ingen annan utom kanske din mamma o pappa tro det heller. Att man skapar sin egen lycka har vi alla hört men är vi beredda på att jobba för det eller tror vi verkligen att alla som är ”lyckade” i våra ögon – bara fått det serverat – haft tur? Vi sätter ofta våra egna begränsningar för oss själva! Vi vill ha det där drömjobbet – men gärna på en gång utan att kämpa. Vi tycker saker är trista – vad gör vi för att förändra situationen?? Som med träning tex – man drömmer om den fina formen, den enkla löpningen – men det KOSTAR!!

Det är lätt att ”tycka” saker – frågan är – vad har man tänkt att göra åt saken – DET är mycket viktigare egentligen för att komma vidare – tänka positvit och komma med lösningar!

Man kan t.ex själv välja att se problem som just problem och kanske som begränsningar, eller som möjligheter till något annat – till förändring. Alla har vi väl hört ”det var nog inte meningen att jag skulle göra det där” efter att man misslyckats med något – man kan ta det bokstavligt och tycka att personen tar lättvindligt på saken eller försöka se innebörden av att säga den meningen – det kan vara en utväg ur ett slags kaos där man behöver en väg ut för att gå vidare istället – att försöka tänka positivt!

Det bästa man kan göra är att försöka se möjligheterna i svårigheterna och se förtjänsterna i det bra man gjort utan att låta jante hänga med och förminska det man presterat – det är något som annars är ganska vanligt häruppe i norr.

Du ska inte tro du är något – hur tusan ska man bli riktigt bra om man inte får tycka att man är det, och om man aldrig låter sig tro att man är bra nog – då sätter man en stämpel på sig som även andra kommer se och tycka lika – inte någon bra ide alls!!

Finns en bok som med en historia berättar skillnaden mellan att lita på att ha ”tur” och att skapa sin egen tur och därigenom även sin egen lycka! Kan varmt rekommenderas – ger en tankeställare – jag lovar! Att skapa sin egen lycka handlar inte alls om att man aldrig är olycklig eller att inget dåligt någonsin händer – utan hur man förhåller sig till alltihopa och får ut mest positivt av det!

ettbralinv-lycka-till.jpg

Här kan du läsa mer om boken!

Bild: Bazar förlag

Annonser