marangtarta.jpg

Det utlovades Mammas marängtårta, och här kommer den! Bättre sent än aldrig! Mamma har många paradnummer och detta är ett av dem! Fungerar både sommar som vinter tycker jag.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175gr
Klä en långpanna 30~40cm med lätt smort bakplåtspapper.
Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt gulorna under vispning.
Blanda mjöl o bakpulver, tilllsätt mjölblandning och mjölk.
Bred ut smeten tunt i pannan

Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ned socker och vaniljsocker.
Bred marängsmeten över sockerkakssmeten
Strö de hackade nötterna över.
Grädda ljust beige ca 20 min. Låt kallna. Dela kakan mitt itu, och bred vispgrädden och det rivna äpplet på ena halvan – lägg den andra halvan över.

Ett tips, om du gör tårtan ett tag i förväg kan det vara en god idé att blanda ihop det rivna äpplet med grädden för annars mörknar ofta äpplet lite.

Bild: Eget collage.
Recept: Mammas

About these ads